Ο άνθρωπος ΣΟΥ, Ο άνθρωπος Του;

 

Δωμάτιο, Τοίχοι, Σκοτεινό, Μόνος. 4 λέξεις-1 ιστορία.

Φαντάσου ένα δωμάτιο με τέσσερις τοίχους, το Απόλυτο σκοτάδι και εσύ αδυνατείς να δεις και μόνο νιώθεις. Φυλακισμένος στο είναι σου. Μια πόρτα, η μόνη διέξοδος-που όμως  δεν τολμάς να πλησιάσεις. Κάθε λίγο και λιγάκι ανοίγει και άτομα μπαίνουν στο δωμάτιο.

Από ποιόν θα προφυλαχθείς; Ποιόν θα εμπιστευτείς και ποιόν θα πλησιάσεις; Ποιος θα μπορέσει να σου ανοίξει την πόρτα; Ποιός είναι ο άνθρωπος σου; Και για ποιόν είσαι ο άνθρωπος του;  Ίσως είναι το μόνο ερώτημα που χωρά να είναι αληθινό και πλέκεται μόνο με τα δικά σου κριτήρια. Χωρίς να το καθιστά αμοιβαίο και προπάντων χωρίς να νιώθεις την ανάγκη να το καταστρέψεις.

Έτσι, παραδίνεσαι στις σκέψεις χωρίς κανένα δισταγμό. Έχοντας αυτά στο μυαλό, ξέρεις την απάντηση αλλά πόσο εύκολο είναι και να την βρεις;

Η πόρτα κλείνει-Σκοτάδι.

Τα ρουθούνια σου ανοίγουν, το σώμα ζεσταίνεται και το σκοτάδι πια δε σε ξεγελά. Όταν κάποιος είναι ο άνθρωπος σου-σε κάνει πλην των άλλων να μπορείς να αναπνεύσεις,  η αύρα σου ανακατεύεται με τη δική του. Απλώνεις το χέρι πια και σε οδηγεί στην έξοδο. Κοίτα να δεις! Έχοντας ακόμα τα μάτια κλειστά. Ένα χαμόγελο σκάει στο πρόσωπο σου.

Και φεύγεις.

Μόνος ή μαζί.

Γιατί, ο άνθρωπος Σου.
Εσύ; Ο άνθρωπος Του;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: