Μια ιδιαίτερη ώρα
Uncategorized

25η ώρα

Όλες οι καταστάσεις έχουν ένα χρονικό όριο. Είτε περιμένεις μια απάντηση, τον ερχομό ενός αγαπημένου, ή ακόμα και να περάσουν τα συμπτώματα μιας ασθένειας ­πάντα είναι 24 ώρες. Μα υπάρχουν και εκείνοι που νιώθουν απογοητευμένοι και καταρρακωμένοι από τα καμώματα της μοίρας και περιμένουν άλλο λίγο.

Ελπίδα; Προαίσθημα; Απλά βλακεία; Έτσι γι’ αυτούς η 25η  ώρα είναι το κλειδί τους. Μα ακόμα και τότε τίποτα. Τα μάτια βαραίνουν, και εσύ προσθέτεις, αφαιρείς λεπτά. Βλέπεις το ρολόι με σταματημένους δείχτες και παγιδεύεσαι εκεί…

Και μετά από αυτά μιλάς και σου μιλάνε, διαβάζεις και σε διαβάζουν και ύστερα πέφτεις. Στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη, σηκώνεις το βλέμμα και διακρίνεις τα συναισθήματα σου στο πρόσωπο. Είναι λες και με μαγικό τρόπο μπορεί να μαγνητίσει ό,τι νιώθεις, κάνοντας σε να νιώσεις άγχος, φόβο και λύπη. Έρχεσαι αντιμέτωπος με τα μεγαλύτερα προβλήματα σου. Συνήθως εκείνα σκέφτεσαι πρώτα πρώτα. Θα πρέπει να νιώθεις πολύ ευτυχισμένος για να τον κοιτάξεις και το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να χαμογελάσεις. Και δεν εννοώ μόνο με τα χείλη μα και με τα μάτια.

Χωρίς να παραδεχτείς τίποτα, ξέρει τα πάντα. Το μόνο που μένει είναι να αρχίσει να εμφανίζει αυτά που δεν λες στην επιφάνεια του. Ο συγγραφέας Mitch Albom κάποτε είπε: «Τίποτα δεν μας στοιχειώνει όπως τα πράγματα που δεν λέμε».

Αυτά που η καρδιά δεν φανερώνει, που πετρώνουν μέσα στην ψυχή μας και τρέμουμε σε κάθε βήμα μας, σε κάθε κλάμα ή ψεύτικο χαμόγελο. Πώς θα ήταν να υπήρχε ένας καθρέφτης που με έναν περίεργο τρόπο να ρούφαγε κάθε σου ανησυχία, ή τους εφιάλτες σου όταν εσύ κοιμάσαι. Με έναν παράξενο τρόπο να σε καταλάβαινε και να σου έδειχνε τι πρέπει να πράξεις; Κάτι σαν τους ανθρώπους που νιώθουν κάθε μας σκέψη ακόμα και όταν λες πως αποκλείεται να γίνεται. Μπορεί τελικά τίποτα γύρω μας να μην είναι άψυχο έτσι όπως φανταζόμασταν.

Μπορεί τελικά οι καθρέφτες να είναι ένα μυστικό πέρασμα. Ένα πέρασμα που να μας ταξιδεύει εκεί που αγαπάμε και όχι πηγή κακών όπως πιστεύουν πολλοί. Ίσως τελικά ήταν πιο εύκολο από ότι πιστεύαμε μπροστά στα μάτια μας συνήθως βρίσκουμε τις αλήθειες και τις απαντήσεις.

Spread the aewnian

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.