ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Athens Comic Library, το μέρος που γίνεσαι super ήρωας

Περπατήσαμε μέχρι την οδό Καραϊσκάκη, εκεί, στο νούμερο 28·  βρήκαμε την Λήδα Τσενέ. Και μας μίλησε για την βιβλιοθήκη με τα comics. Ναι-ναι πολύ καλά διαβάσατε! Εδώ και ένα χρόνο στο νεοκλασικό κτίριο του  Impact Hub Athens, στεγάζεται στο κελάρι μια μικρή πέτρινη δανειστική βιβλιοθήκη.

 athens comicH  Athens Comics Library, έρχεται δυναμικά να σταθεί το προσκήνιο με 2.500  τίτλους comics επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο μιας θεματικής  βιβλιοθήκης όπως μας λέει η Λήδα Τσενέ, δείχνοντας πως οι βιβλιοθήκες είναι ένας χώρος ανακάλυψης και ξεκούρασης που μπορείς να περάσεις πολλές ώρες.

Στο χώρο της βιβλιοθήκης,  μπορείς να διαβάσεις ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga, όπου έρχονται σχεδόν από όλον τον κόσμο και να δανειστείς μέχρι και 5 βιβλία ανά δυο βδομάδες.

Και αν αυτό νομίζεις πως είναι λίγο, στη βιβλιοθήκη γίνονται εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια. Καθημερινά λαμβάνουν τόπο εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, από επισκέψεις σχολείων και σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, εργαστήρια σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Αναμένοντας και άλλα προγράμματα.

Για να μπορέσεις να δεις και εσύ από κοντά την Athens Comics Library και να διαβάσεις όσα comics μπορείς, αρκεί ένα day pass στην τιμή των δύο ευρώ. Αν πάλι θέλεις να δανειστείς και να συνεχίσεις την μαγεία αυτή και στο σπίτι σου τότε, μπορείς να γίνει συνδρομητής για 6 μήνες με 50 ευρώ ή για έναν ολόκληρο χρόνο με 80 ευρώ. Για ΑμεΑ, ανέργους και άτομα άνω των 65 υπάρχει η έκπτωση του 15%.

Οι πόρτες της βιβλιοθήκης ανοίγουν κάθε Τρίτη με Παρασκευή: 16:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 16:00. Και αν θες να είσαι ήδη προετοιμασμένος μπορείς να βρεις όλα τα comics στον ηλεκτρονικό κατάλογο: http://athenscomicslibrary.gr/comicscatalog/?searchby=title&webib_orderby=title&weblib_order=ASC

Φωτογραφίες: Τσέλος Κλαύδιος
Translation to:

Spread the aewnian

Σελίδες: 1 2

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.