ΤΑΞΙΔΙΑ

Ένα σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα

Στα Αροάνια όρη ή αλλιώς Χελμός,  όπου στην μυθολογία πήγαζε η Στύγα, ο ποταμός του Κάτω Κόσμου, εκεί σε υψόμετρο 750 μέτρων βρίσκονται τα Καλάβρυτα. Μια ορεινή κωμόπολη με μεγάλη ιστορία.

Helmos

Η παραμυθένια φθινοπωρινή διαδρομή  για τα Καλάβρυτα, διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και κάτι, ξεκινώντας από την Αθήνα.
Φτάνοντας στα Καλάβρυτα, μια μικρή βόλτα στα πέτρινα σοκάκια της 25ης Μαρτίου  είναι απαραίτητη. Θα βρείτε αρκετά μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα, ταβέρνες και καφετέριες.

σοκάκια Καλαβρυτα

Εμείς επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος στην οδό Ανδρέα Συγγρού. Ένα μνημείο με ιστορική σημασία αφού έγινε χώρος συγκέντρωσης και κάηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς το 1943. Έπειτα από την Απελευθέρωση ανακατασκευάστηκε και λειτούργησε στην αρχική του μορφή, ως σχολείο.
Γενική Είσοδος: 3 ευρώ.

Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος

Μια από τις ωραιότερες διαδρομές που δεν πρέπει να χάσετε είναι και η βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοπτού- Καλαβρύτων. Η διαδρομή διασχίζει τη Κάτω και την Άνω Ζαχλωρού, το φαράγγι του Βουραϊκου ποταμού μέχρι το Διακοπτό σε απόσταση μιας ώρας.
Τιμή εισιτηρίου: 19 ευρώ με επιστροφή.

Τέλος, στο πρόγραμμα σας, μην παραλείψετε το δάσος Πλανήτερο, 25 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Η διαδρομή γίνεται  μέσα από τα πλατάνια και ανάμεσα από τα βουνά σε υψόμετρο των 700 μέτρων (πολύ πιθανόν να συναντήσετε ομίχλη στη διαδρομή σας).  Στο μαγευτικό τοπίο ο Αροάνιος ποταμός κυριαρχεί καθώς  και τα αιωνόβια πλατάνια.

Πλανήτερο

Στο πλατανόδασος υπάρχουν δυο ταβέρνες με δικά τους ιχθυοτροφεία πέστροφας που μπορείτε να απολαύσετε για μεσημεριανό, ενώ λίγα μέτρα έξω από το πλατανόδασος υπάρχει σολομοτροφείο.

Πλανήτερο

Τα Καλάβρυτα είναι ένας τόπος απόδρασης με μεγάλη ιστορία ήδη από τους μυθολογικούς χρόνους που συνεχίζεται μέχρι σήμερα! Επισκεφθείτε τα!

Planitero Klavryta

Spread the aewnian

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.