Λίμνη Δόξα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επαφή με τη φύση στη λίμνη Δόξα

Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις πιο δύσκολες. Οι επιλογές να ξεχαστούμε και να ξεσκάσουμε είναι μηδαμινές. Για μένα η επαφή με τη φύση είναι πάντα πρώτο στη λίστα. Αυτό το Σαββατοκύριακο, βρέθηκα στα Τρίκαλα Κορινθίας, 1 ώρα και 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Από εκεί οδήγησα σχεδόν 50 λεπτά στο μαγευτικό χωριό του Φενεού και στην πανέμορφη τεχνητή  λίμνη Δόξα, περιτριγυρισμένη από βουνά.

 

Λίμνη Δόξα

Τip! Προσοχή! Αν έρχεστε από Τρίκαλα, το gps θα σας βγάλει μόνο δύο διαδρομές. Αποφύγετε τες, καθώς η πιο κοντινή έχει έναν δεκαπεντάλεπτο χωματόδρομο. Ρωτήστε τους ντόπιους κατοίκους εκεί και προτιμήστε τη διαδρομή που περνά από τα χωριά Στενό και Μεσινό.

Η φύση στον Φενεό

Μόλις φτάσετε στη λίμνη Δόξα, μπορείτε να παρκάρετε το αμάξι σας και να περπατήσετε περιμετρικά της ώστε να απολαύσετε τη φύση και τον καθαρό αέρα. Ο δρόμος θα καταλήξει σε μια λωρίδα γης που εκτείνεται στο κέντρο της λίμνης, όπου βρίσκετε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Άγιος Φανούριος

Αν είστε λάτρης των δραστηριοτήτων μπορείτε να κάνετε κανό στην λίμνη, ή ποδηλατάδα περιμετρικά της.

Στην υπαίθρια αγορά, αγοράστε τοπικά νόστιμα προϊόντα που μπορούν να συνοδεύσουν το πικ-νικ σας στις καταπράσινες αλάνες με θέα τη λίμνη ή προτιμήστε τα ξύλινα τραπεζάκια.

Λίμνη Δόξα, δίπλα στο εκκλησάκι
Spread the aewnian

aewnian

➴| Stories | Cultural Travels | Interviews | Quotes| 🖋 #aewnian
𝐂𝐡𝐞𝐜𝐤 𝐦𝐲 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐥𝐞:
Προς τιμήν του άλλου σου μισού

Aewnian.com ~ Giwta Markou
Load More... Follow on Instagram