Το φράγμα το Μαραθώνα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Φράγμα Μαραθώνα: μια ματιά στο 1929.

Με αφορμή την 25η μέρα του Οκτωβρίου γιορτάζουμε τα 91 χρόνια από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το φράγμα του Μαραθώνα. Ένα λαμπρό κατασκευαστικό έργο για τη χρονιά του 1929.

Φράγμα Μαραθώνα 1929

Εγώ επισκέφθηκα το φράγμα για να το θαυμάσω από κοντά. Γύρω στα 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, μέσω μιας πολύ εύκολης διαδρομής βρίσκεσαι στο μαρμαρόχτιστο φράγμα του Μαραθώνα.

Πριν ακόμα φτάσετε στο parking του φράγματος, κάντε μια στάση στο παρατηρητήριο για μια πανοραμική φωτογραφία. Μην ανησυχείτε πως θα το βρείτε, στο gps το εμφανίζει στο χάρτη σαν επιλογή.

Πανοραμική θέα φράγματος

Φτάνοντας λοιπόν στο χώρο στάθμευσης, παρκάρετε το αυτοκίνητο σας και διασχίστε το φράγμα περπατώντας. Η τεχνητή λίμνη στα αριστερά σας, είναι αποτέλεσμα των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα. Το 1959, αποτελεί το κύριο απόθεμα νερού για την ελληνική πρωτεύουσα.

Φράγμα Μαραθώνα
Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα

Στην άλλη πλευρά του φράγματος, στέκει ένα πιστό αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων με τη μορφή ναΐσκου. Εκεί φυλάσσονταν τα τρόπαια από διάφορες νίκες των αρχαίων Ελλήνων. Το πρωτότυπο βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου και εκτίθεται.

Θησαυρός Αθηναίων

Και αν η εξερεύνηση σας άνοιξε την όρεξη, εννοείται πως σας προτείνω να κάνετε πικ-νικ στην όμορφη πλαγιά του λόφου που εκτείνετε δεξιά του φράγματος με θέα την λίμνη.

Λόγος για πικ νικ
Spread the aewnian

aewnian

➴| Stories | Cultural Travels | Interviews | Quotes| 🖋 #aewnian
𝐂𝐡𝐞𝐜𝐤 𝐦𝐲 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐥𝐞:
Προς τιμήν του άλλου σου μισού

Aewnian.com ~ Giwta Markou
Load More... Follow on Instagram