Το φράγμα το Μαραθώνα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Φραγμα Μαραθωνα: μια ματια στο 1929.

Με αφορμή την 25η μέρα του Οκτωβρίου γιορτάζουμε τα 91 χρόνια από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το φράγμα του Μαραθώνα. Ένα λαμπρό κατασκευαστικό έργο για τη χρονιά του 1929.

Πλάκα φράγματος μαραθώνα

Εγώ επισκέφθηκα το φράγμα για να το θαυμάσω από κοντά. Γύρω στα 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, μέσω μιας πολύ εύκολης διαδρομής βρίσκεσαι στο μαρμαρόχτιστο φράγμα του Μαραθώνα.

Πριν ακόμα φτάσετε στο parking του φράγματος, κάντε μια στάση στο παρατηρητήριο για μια πανοραμική φωτογραφία. Μην ανησυχείτε πως θα το βρείτε, στο gps το εμφανίζει στο χάρτη σαν επιλογή.

Φτάνοντας λοιπόν στο χώρο στάθμευσης, παρκάρετε το αυτοκίνητο σας και διασχίστε το φράγμα περπατώντας. Η τεχνητή λίμνη στα αριστερά σας, είναι αποτέλεσμα των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα. Το 1959, αποτελεί το κύριο απόθεμα νερού για την ελληνική πρωτεύουσα.

Τεχνητή λίμνη Μαραθώνα

Στην άλλη πλευρά του φράγματος, στέκει ένα πιστό αντίγραφο του Θησαυρού των Αθηναίων με τη μορφή ναΐσκου. Εκεί φυλάσσονταν τα τρόπαια από διάφορες νίκες των αρχαίων Ελλήνων. Το πρωτότυπο βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου και εκτίθεται.

Και αν η εξερεύνηση σας άνοιξε την όρεξη, εννοείται πως σας προτείνω να κάνετε πικ-νικ στην όμορφη πλαγιά του λόφου που εκτείνετε δεξιά του φράγματος με θέα την λίμνη.

Spread the aewnian

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.