ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Librarians Knowledge project

Το 2021, γεννήθηκε ένα βιβλιοθηκονομικό project, τοLibrarians Knowledge”, από τρεις φίλες και πρώην συναδέλφισσες, τη Γιώτα, τη Χριστίνα και τη Εύη. 

Το Librarians Knowledge αφορά θεματικές παρουσιάσεις και δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Αυτό, οι τρεις βιβλιοθηκονόμοι λένε πως θα το καταφέρουν τα παιδιά μέσω των βιωματικών τους εμπειριών σε συνδυασμό με όλες τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει και από το σχολείο και σαφώς, με τις απορίες που όλα τα παιδιά ερωτούν.
«Ναι! Είναι η ώρα να απαντηθούν όλες πριν καν προλάβετε να ρωτήσετε!»

Παρουσίαση Τα συναισθηματα

Παρουσίαση “Τα συναισθήματα”

Η παρουσίαση αυτή αφορά παιδιά νηπιαγωγείου. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα μάθουν να ονοματίζουν, να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους.

Οι τέσσερις εποχές

Παρουσίαση “Οι 4 εποχές”

Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται σε παιδιά Α’ τάξης δημοτικού σχολείου. Μέσα από τις διαφάνειες θα εξηγήσουμε την σημασία και τις δυνατότητες κάθε εποχής.

Παρουσίαση το Σύμπαν

Παρουσίαση “Το σύμπαν”

Μια παρουσίαση για την Β’ τάξη δημοτικού ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Καθώς τα παιδιά επικεντρώνονται στην απορρόφηση των πληροφοριών κάθε διαθεματικής παρουσίασης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις λειτουργίες μιας βιβλιοθήκης και ποιος ο καταλληλότερος άνθρωπος από τις Librarians μας?

Όμως ας τις γνωρίσουμε!

Γιώτα Μάρκου


Σας ανέφερα ήδη τη Γιώτα Μάρκου, η οποία είμαι εγώ! Ναι! Η βιβλιοθηκονομία είναι το επάγγελμά μου και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι συν ιδρύτρια του Librarians Knowledge. Οι εργασιακές μου ενασχολήσεις σε βιβλιοθήκες και παιδικό βιβλιοπωλείο αφορούν τομείς που έχουν άμεση σχέση με τα παιδιά. Λατρεύω τα σεμινάρια και τη συγγραφή όπως άλλωστε ξέρετε!

Χριστίνα Κουρβαζέλη

 

Η Χριστίνα Κουρβαζέλη, φίλη και συμφοιτήτρια έχει εργαστεί σε παιδικές βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα. Με την ενασχόληση της με τα παιδιά έχει  καταφέρει να κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες τους. Αγαπά τον κόσμο των βιβλίων και αφιερώνει αρκετό χρόνο.

 

Ελυη Ίτσα

Την Εύη Ίτσα, την γνωρίσαμε με τη Χριστίνα στο πολιτιστικό κέντρο που εργαζόμασταν. Έχει εργαστεί σε βιβλιοθήκες ,  αρχεία αλλά και σε Οργανισμούς. Τώρα διαβάζει για το μεταπτυχιακό της «Πολιτιστική πολιτική και Ανάπτυξη» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αγαπά την καλή λογοτεχνία και τα παιδιά.

 

Αν λοιπόν είστε βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, πολιτιστικό ίδρυμα, Κέντρο Δημιουργικής απασχόλης παιδιών ή σχολείο και σας ενδιαφέρει να μας φιλοξενήσετε στο χώρο σας επικοινωνείστε μαζί μας!

Θα χαρούμε να είστε μέρος της προσπάθειας μας να προωθήσουμε έναν ευχάριστο τρόπο απόκτησης της γνώσης μέσω της ενεργητικής μάθησης.

Email: librariansknowledge@gmail.com

Spread the aewnian

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.