ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια αναζωογονητική απόδραση στην Αράχωβα

Σχεδόν  δυόμιση ώρες και κάτι από την Αθήνα, στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού βρίσκεται το ορεινό χωριό της Αράχωβας. Κι αν νομίζεις πως η Αράχωβα είναι χειμερινός προορισμός, θα απολαύσεις την ανθισμένη φύση την Άνοιξη!

Tip!

Για σένα που θα ταξιδέψεις με αυτοκίνητο, υπάρχει δημοτικό parking αλλιώς φρόντισε το κατάλυμα που θα μείνει να διαθέτει εκείνο χώρο parking.  [Δες τα όλα τα καταλύματα εδώ]

Σοκάκια, μικρά πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πέτρινα σπιτάκια με κεραμίδια, πολλά δέντρα και όμορφα μικρά μαγαζάκια, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το χωριό. Εγώ ξεκίνησα την ημέρα μου με πρωινό από τους παραδοσιακούς φούρνους, ήπια τον καφέ μου στην κεντρική πλατειά και ύστερα άρχισα την περιήγηση μου.

Alleys Arachovas

5 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις!

  1. Η πετρόχτιστη γέφυρα

Θα ήταν το πρώτο που θα παρατήρησες καθώς βρίσκεται στην είσοδο του χωριού με τις μεγάλες χρωματιστές              καμάρες.

  1. Το Big Ben της Αράχωβας

    Το Ρολόι ή Ώρα όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, κτισμένο πάνω στο βράχο Τυριά,  βρίσκεται πίσω από το Λαογραφικό μουσείο.  Κτίσμα του 18ου αιώνα, έχει καταρρεύσει δύο φορές. Η πρώτη φορά εξαιτίας ενός σεισμού το 1870 και η δεύτερη το 1944, λόγω των γερμανικών καταστροφών. Σήμερα, βλέπουμε το Ρολόι χάρη στον ηγούμενο Καμβασινό που ανέλαβε με δικά του έξοδα την ανακατασκευή του.Ώρα, βράχος ΤυριάΑράχωβα σπίτια
  2. Η εκκλησία του Αη Γιώργη
    Ανεβαίνοντας τα 263 σκαλιά, η θέα δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Η ηρεμία του τοπίου και το αεράκι θα σε κάνουν να ξεχάσεις την κούραση της ανάβασης

Αραχωβα
κανόνια Αράχωβας

Tip!

Επισκέψου την Αράχωβα στις 21 Απριλίου , την ημέρα που γιορτάζει ο άγιος Γιώργης. Διοργανώνεται ένα τριήμερο πανηγύρι που αναβιώνονται παραδοσιακά έθιμα, παρελάσεις, καθώς στους δρόμους ψήνονται από το πρωί αρνιά.

  1. Δοκίμασε Φορμαέλα στη σχάραΗ Φορμαέλα είναι το παραδοσιακό τυρί της Αράχωβας με πρόβειο γάλα. Μαστιχωτό, ελάχιστα αλμυρό και πικάντικο. Εμένα έγινε από τα αγαπημένα μου!
  2. Περιηγήσου στα σοκάκια

Κάθε σοκάκι θα σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι σε κάποιο ελληνικό νησί! Ενδιαφέρον έχουν  οι ονομασίες των οδών!

Church Arachova

Αράχωβα
Extra Tip!

Επισκέψου την Αγόριανη ή Επτάλοφος, ένα μικρό χωριουδάκι  σε υψόμετρο 850 μέτρων και μόλις 28 χιλιομέτρων από την Αράχωβα. Η διαδρομή μέσα στο δάσος θα σε μαγέψει!

Χαρακτηριστικό της καταπράσινης πλατείας του χωριού, τα δύο πλατάνια που δεσπόζουν εκεί,  όπου βγαίνει νερό από τους κορμούς τους. Λίγο πιο πάνω ανηφορίζοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια θα δεις και τον καταρράκτη του χωριού!

Επτάλογος
Επτάλοφος
Waterfall GreeceΚαταρράκτης

Η Αράχωβα και οι αποδράσεις στα γύρω χωριά σίγουρα σου γεμίζουν τις μπαταρίες.

Spread the aewnian

aewnian

➴| Stories | Cultural Travels | Interviews | Quotes| 🖋 #aewnian
𝐂𝐡𝐞𝐜𝐤 𝐦𝐲 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐥𝐞:
Προς τιμήν του άλλου σου μισού

Aewnian.com ~ Giwta Markou
Load More... Follow on Instagram