Μονή Καισαριανής
ΤΑΞΙΔΙΑ

Περίπατος στη Μονή Καισαριανής

Στην καρδιά της Αθήνας, 7 μόλις χιλιόμετρα από το Σύνταγμα  και ακριβώς δίπλα στο δάσος του Υμηττού, υπάρχει μια μικρή πράσινη όαση 6.000 στρεμμάτων όχι τόσο γνωστή σε όλους μας. Διασχίστε την ευθεία με τα πολλά κυπαρίσσια όπου στο τέλος της θα βρείτε και χώρο στάθμευσης και ξεκινήστε την εξερεύνηση. Εκεί δεσπόζει το μοναστήρι γνωστό ως Μονή Καισαριανής ή Κυριανή η Σάκντα Συργιανή. 

Καισαριανή
Μονή Καισαριανης

Οι γραφές αναφέρουν το μοναστήρι από τον 130 αιώνα περίπου, με τελευταία αναστήλωση του μοναστηριού το 1955. Η Μονή Καισαριανής είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 8:30 το πρωί εώς τις 16:00 το μεσημέρι, εκτός Τρίτης.

Γύρω από το μοναστήρι υπάρχουν μικρά πλακόστρωτα μονοπάτια μέσω των οποίων μπορείς να διασχίσεις το “Αισθητικό Δάσος”. Κηρύχθηκε έτσι το 1974. Ηταν μια πρωτοβουλία της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών που έλαβε πράξη αμέσως μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μονή Καισαριανής
Προαύλιο Μονής Καισαριανης

Στο δάσος της Μονής, σε όλην την έκταση θα βρεις παγκάκια και τραπεζάκια του πικ-νικ για να καθίσεις και να απολαύσεις την ησυχία, τη φύση και τον καθαρό αέρα.
Περπατώντας στο δάσος, ακολούθησε τα ξύλινα ταμπελάκια προς τον Βοτανικό κήπο. Δημιουργήθηκε το 1964 με σκοπό τη διάσωση της μεσογειακής μας χλωρίδας με σχεδόν 560 είδη. Σε όλα τα φυτά υπάρχουν οι ονομασίες τους για να τα γνωρίσετε.

Γύρω από την Μονή
Μονοπάτια δάσους Καισαριανής
Αισθητικό Δάσος

Το Αισθητικό δάσος είναι ένας ιδανικός περίπατος είτε για οικογένειες είτε όχι,  ώστε να έρθουμε πιο κοντά στη φύση που τόσο απομακρυνόμαστε, να γνωρίσουμε τις τόσες ποικιλίες ελληνικής χλωρίδας αλλά συγχρόνως να γνωρίσουμε το έργο της της Φιλοδασικής Ένωσης, η οποία είναι η κύριος δημιουργός αναδάσωσης πολλών εκτάσεων.

Spread the aewnian